Flyttat hem

(null)
Inlägget om min livssituation är här. Bienvenidos a mi casa. Mina klasskompisar hatar mig, för sen i tisdags bor jag mittemot gatan från vår skola. Dörr till dörr tar 3 minuter, om jag inte måste vänta länge vid övergångsstället (en av inre Barcelonas mest trafikerade gator) eller tar trapporna ner istället för hiss. HINNER inte lyssna på musik påvägen. Hinner inte ens trassla ur mina hörlurar. 
(null)
"Hur hittade du dem" frågar folk när jag berättar om hur jag flyttat in i en fantastisk lägenhet mitt i smeten, 500 meter från där jag hittills bott hos min gudmor, för det mycket "normala" (ändock dyra, men Barcelonas bostadspriser är i taket, mina kompisar betalar alla ungefär samma) priset 500€/månaden. Jag svarar: min oemotståndliga charm. Samt välformulerade massmail. Familjen jag bor hos består av mamma Olga, pendlande pappa som jag ännu inte träffat (bara hemma helger), Alfonso 12 år och Rita 9 år. De är en jävla dröm hittills. Älskar som bekant barn och dessa är händelsevis otrolig söta. Alfonso förklarar för mig på spanska, engagerat, skillnaden mellan vissa svåra verb när jag sagt fel. Han kan mer grammatik än jag! Så funkar den spanska skolan. Han är även den enda i familjen som INTE är vänsterhänt.
(null)
Mitt rum är ENORMT. Ni ser ju. Ovanligheter jämfört med ca alla andra studentrum i stan är att jag 1. har ett fönster 2. har ett stort fönster 3. har mer än 2 kvadratmeter golvyta 4. har skrivbord 5. har två skrivbord 6. inte behöver betala extra för elektircitet, vatten, gas osv. ("gastos" kallas det). Eller ja, typ allt är ovanligt. Haft otroligt jävla tur, denna blogg är inte längre representativ för hur det är att flytta hit, haha. 
(null)
 Såhär gulligt ser det ut på köksbänken. Varje familjemedlem har sin egen servett och servettring, som placeras över vattenglaset som en sparar tills det blir smutsigt. Placeras ut bredvid ens sittplats vid matbordet, det är Rita som dukar varje dag, se pone la mesa kallas det. Min är den randiga! När jag vill äter jag middag med dem. Hemlagad fakking mat. Och pratar spanska. Herregud. Att jag KAN!
(null)
Jaja jag ska inte spamma er om min boendesituation mer än att den är FANTASTISK här får ni istället en gullig bild från en facetimesession igår. Resten får ni poco a poco. Eftersom. Men! Jag mår bra jag är nöjd. Saker rullar.
Vardagliga ting | |
Upp