Gott nytt läsare

 

Egentligen gillar jag inte vår fixering med just år, för tid är ju en konstruktion och vi pratar om år som om de ska vara så himla långa, fast än de väl egentligen inte är det?

DOCK har året 2016 verkligen varit en livstid långt. Fast om man ska mäta tid i musik, en koppling jag alltid gör, tycker jag ändå det var nyss jag satt och lyssnade på Rihannas "anti" på ett kallt tåg från Enskede någon gång i början av mars. Jag vet- specifikt exempel. Men så funkar min hjärna, mitt minne, bara.

Samma sak när jag lyssnar på kanyes skiva. Jag ryser lite?? och får lätt ångest. Förknippar det där albumet så mycket med mitt sportlov som var så JÄDRA härligt, i jämförelse med resten av ettan och hur jag mådde typ bara en vecka innan, var det en höjdpunkt värd namnet. Känns både skönt och sorgligt att det var så länge sen nu, vilket det uppenbarligen var. :/ 

Tycker i allmänhet det var nyss jag smög runt i mammas fjällrävenjacka och skämdes varje gång jag gick genom korridorerna i skolan för att mina timberlands knarrar i sulorna så det låter jättehögt. Tycker i allmänhet det var nyss det var VINTER och det känns nästan närmre än sommaren, sommaren känns riktigt jävla avlägsen. Och nu är vi mitt i vintern, IGEN..???

I retrospekt sög fan ettan och jag mådde generellt inte bra som 16-åring. Men nu är det över! Hejdå och hej 2017, treat me better <333, behandla gärna världen i allmänhet bättre för om jag som vit cistjej i Sverige inte pallar ett år till av högervindar (more like högerorkaner) pallar sannerligen inte de mer utsatta det. 

Annars vill jag gärna ha ett lika händelserikt år då det alltid är fint att stå på nyår och känna att man vuxit en hel meter sen senast, typ. Men händelser kan vara både härliga och jobbiga och även om det är de jobbiga man så klyschigt växer mest av räcker det för mig att bara växa en halvmeter tills nästa år. Kan kompromissa för lite mer härlighet i mitt liv. Men man ska väl inte önska för mycket, heller. 

Hoppas ni känner er nöjda med att det är 2017 imorgon! Och inte har tidsångest/dödsångest eller liknande. Om ni har det så vet jag hur det känns. ;) Men inte i år! Än så länge. Är generellt väldigt väldigt nyfiken och taggad på 2017. Känns som att jag är i en ålder där det händer mycket roligt. Fortsättning följer om jag har fel. 

 
Vardagliga ting | | Kommentera |
Upp