stillEben

Titta vilket fint stilleben jag gjorde idag med min bok jag läser. Saker man gör när man borde göra typ vad som helst annat. Hur uttalar ni stilleben? Det är nämligen ett ord jag i mitt liv länge endast blev ställd inför i Sims 3, och uttalade det som stille-ben (ett stilla ben liksom) tills typ ett år sen. <3 Fortfarande förundrad över att det inte var rätt? Eller? 

Boken heter När hundarna kommer av Jessica Schiefauer. Som för övrigt släppt 2 böcker och vunnit Augustpriset för båda. Helt otroligt. Hennes första bok hette Pojkarna och jag har skrivit om den här en gång tidigare, eller särskilt filmatiseringen av den. Väldigt bra helt enkelt. Denna är också jättebra. Handlar för en gångs skull om ungdomar i min egna ålder, om nazistiska strömningar, om mord och om kärlek. 

Jag testar en ny grej i mitt läsande vilket är att jag skriver med bläckpenna I själva boken. Skriver ner korta tankar jag har kring vad som står, spontana reaktion (har skrivit ”FY!” på något ställe), stryker under meningar jag gillar, markerar hela stycken. Har tom ritat lite på vissa ställen, hundar och lessna gubbar. Annars brukar jag ha en anteckning på mobilen där jag skriver sidnummer och sen vad jag tycker, men det har varit så frustrerande eftersom att jag då måste ha mobilen med i läsningen. Hundöron hatar jag, och om man gör många är de svåra att hålla reda på och man glömmer vad det var man tänkte något om. Bilder på telefonen slarvar man bort och är svåra att strukturera, och telefonen måste fortf vara med. Detta sätt jag gör nu funkar ju bara om du äger boken. Och känns lite fel, har redan haft flera som ser mig ta fram pennan och ba ”vad GÖR du!!”. Men samtidigt tilltalar det mig att när jag lånar ut den eller läser om den kommer det gå att i efterhand, men samtidigt live, följa min tankegång.

Om musik, film eller böcker, Vardagliga ting | |
Upp